jueves, 7 de noviembre de 2013

Sobre el tancament de RTVV, la televisió... pública?

Com la "rabieta" d'un xiquet de quatre anys quan li lleven la borsa de llepolies.
Com la "pataleta" d'una ex-núvia (o ex-nuvi) despitada/t.
Com la discussió que acaba amb un "ya no te ajunto y me voy a chivar".

       Ara sí. Ara sí fem un periodisme com toca, ara sí som transparents, ara sí obrim els micròfons al poble i volem escoltar-lo. Quina casualitat, justament ara que estan lluitant contra el tancament de Canal 9 i RTVV.
Ara sí parlem de política. Ara sí parlem de les injustícies. Ara sí incloem en el guió de les Notícies la paraula corrupció i censura. Ara sí, no? Doncs ARA ÉS TARD.



       Puc comptar amb els dits de les dues mans les vegades que he vist Canal 9 (dic les dues perquè el futbol dels dissabtes oferits per Bancaixa a les 22h era sagrat). Si per alguna raó senc el tancament d'aquest mitjà de comunicació com és RTVV és pels treballadors i treballadores que, després de menjar tanta merda, nugats als fils que manejava Lo Molt Honorable Senyor Excel·lentíssim Camps i després Lo Fill de la Loteria Senyor Fabra, entre altres, van a acabar en la cua de l'atur i les empreses relacionades van a veure's greument afectades per culpa d'una colla d'incompetents i malparits. Una colla que l'única cosa que ha sabut fer ha sigut enriquir-se i pixar més alt del que es podia o es deuria a costa dels ciutadans i ciutadanes del País Valencià.

         No obstant, com a televisió m'és absolutament indiferent que desaparega. Fa molts anys que Canal 9 va deixar de ser una televisió pública dels i per als valencians i valencianes. RTVV es va convertir, única i exclusivament, en el mitjà de comunicació oficial del PPCV.


        En algun moment des que es va destapar tot el circ heu escoltat en Canal 9 les paraules imputat, tratgescorrupció i/o Gürtel? I alguna crítica a l'estafa anomenada Aeroport de Castelló? Perquè jo, almenys, no. Que sí, que hi havia programes entretinguts i fins i tot didàctics - El poble del costat, Trau la llengua- però el cas és que Canal 9 ha estat sotmesa i baix les directrius d'aquell ésser que diu ser l'alcadessa de València des de 1991 i d'altres sangoneres, com els nomenats anteriorment. Tampoc ha acompanyat en el dolor als centenars de persones que van patir eixe fatídic 3 de juliol del 2006. Set anys han passat i el mateix silenci de sempre. Per favor, que una televisió com LaSexta ha mostrat més solidaritat, més reivindicació i més ganes d'ajudar a les víctimes a reclamar justícia que la televisió de la pròpia terreta, LA NOSTRA TERRETA!

       En conclusió i personalment, aquesta televisió, a l'igual que els "nostres" polítics, no em representa. I per aquesta raó me la sua el tancament de Canal 9 i RTVV. Crec que ja és hora de crear una autèntica televisió pública autonòmica, feta pels valencians i valencianes i per als valencians i valencianes; una televisió transparent, propera al poble, a la terreta. Una televisió que diga veritats vertaderes, amb periodistes competents i autèntics professionals (que n'hi ha molts), no "enxufats".
        Potser aquest tancament no siga tan dolent; potser supose la fi de la manipulació, de les notícies falses, de les veritats a mitges, de la censura. Potser aquest tancament siga el començament d'alguna cosa bona, tot i que també és difícil fer-ho pitjor.

     Aquesta és la humil opinió d'una ciutadana valenciana, indignada per la quantitat d'incoherències que està veient al voltant d'aquesta problemàtica. Una opinió transmesa en valencià per demostrar que la televisió no és l'únic mitjà de transmissió de la nostra cultura i la nostra llengua.








Marley.

No hay comentarios:

Publicar un comentario